Vacatures voor Netwerkbeheerders
...dé site van en voor netwerkbeheerders

SENIOR NETWERKBEHEERDER VACATURES

Vacatures Senior Netwerkbeheerder? Vind hier overzichtelijk alle vacatures voor Senior Netwerkbeheerders. Solliciteer direct online.

 

Een Senior Netwerkbeheerder

Een Senior Netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor het netwerk van een bedrijf. Onder de verantwoordelijkheden van een Senior Netwerkbeheerder valt het beheren van het bestaande netwerk en ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van een nieuw netwerk cq netwerkcomponenten.

 

Functiebeschrijving Senior Netwerkbeheerder

Natuurlijk kan elke functieomschrijving van een Senior Systeembeheerder anders zijn, maar in veel gevallen is een Senior Systeembeheerder verantwoordelijk het inrichten en uitvoeren van operationeel en tactisch beheer van het netwerk en communicatie systeem.

 

Senior Netwerkbeheerder hoofdwerkzaamheden

De hoofdwerkzaamheden van een Senior Netwerkbeheerder is regulier netwerkbeheer. Hieronder valt het detecteren en oplossen van problemen, het signaleren en in kaart brengen van capaciteits problemen en performance problemen en de beveiliging van het netwerk. De Senior Netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhouden en de aanleggen van computer netwerken. Vaak is hier ook een aantal werkplekken bij genoemd. Het uitvoeren van beheerwerkzaamheden op de datacommunicatieapparatuur en servers is de hoofdtaak van de Netwerkbeheerder. Indien nodig wijzigt de Senior Netwerkbeheerder ook de infrastructuur. Dit alles gebeurt in nauw overleg met systeembeheer.

 

Profiel Senior Netwerkbeheerder

In veel gevallen heeft een Senior Netwerkbeheerder een IT-achtergrond met een gedegen kennis van de netwerken. Het werk en denkniveau is MBO+/HBO met een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Verder beschikt een Senior Netwerkbeheerder over goede communicatieve vaardigheden. De Senior Netwerkbeheerder heeft ervaring met operationeel netwerkbeheer, zoals patchen en beschikt over MCSA, ITIL-Foundations, MCSE, CCNP en CCNA certificeringen.  


Certificeringen

Klik op een van de onderstaande logo's voor actuele vacatures per certificering.Vacatures

Je vindt hier ook leuke en uitdagende netwerkbeheerder vacatures. Een leuke start van je carriere na het behalen van je MBO of HBO diploma. Bekijk het actuele aanbod aannetwerkbeheerder vacatures.